De organisatie

Aanbod Farm 4 You

Farm 4 You biedt dagbesteding aan deelnemers met een hulp/zorgvraag. De leeftijden en sociaal-emotioneel ontwikkelingsniveau's variëren in de leeftijd tussen de 4 en 23 jaar. Voor een eventuele plaatsing wordt er, door middel van een kennismaking en een 'wenmoment', zo goed mogelijk door de zorgboerin ingeschat of de deelnemer binnen de bestaande groep past.
De doelgroep bestaat het grootste deel uit deelnemers met een leerplicht, daarom wordt de dagbesteding (begeleiding groep) geboden op de woensdagmiddag, vrijdagmiddag en de zaterdag. Op de maandag-, woensdag-, en vrijdagmiddag wordt er dagbesteding geboden van 12.00 tot en met 16.00 uur of 14.00 uur tot en met 18.00 uur. In overleg met de zorgboerin kan er gekeken worden of er extra uren en/of ruilen van de dagbesteding mogelijk is voor tijdens de schoolvakanties, studiedagen en/of extra vrije dagen.
Naast dagbesteding biedt Farm 4 You ook drie keer per maand logeeropvang aan. De deelnemers komen van vrijdagmiddag 16.00 uur tot en met de zaterdag (volgende dag) 16.00 uur.

De vier seizoenen geven duidelijke richtlijnen over de werkzaamheden gedurende het jaar. Het werk is afhankelijk van de vaardigheid van de deelnemer, de klussen die gedaan moeten worden en het weer. Er is veel te doen op de boerderij. De dieren op de farm moeten gevoerd en verzorgd worden, onze lieve grote en kleine vriendjes vinden het heerlijk om geborsteld en geknuffeld te worden. Er wordt ook zorg gedragen voor de hokken en de stallen van de dieren, zodat de dieren in een schoon bedje kunnen slapen, het fijnst is natuurlijk als jij die zo mooi hebt gemaakt! Daarnaast hebben wij een eigen moestuin waar wij zelf onze groente, fruit en bloemetjes kunnen kweken. Wat is er nou leuker dan van je eigen gezaaide worteltjes, aardbeien of komkommers te smikkelen en te smullen?

Naast de werkzaamheden in de natuur en met de dieren biedt Farm 4 You een ruim aanbod van activiteiten, die samen met de deelnemers tot een duidelijke dagindeling wordt vormgegeven. De activiteiten lopen uiteen van houtbewerking tot aan koken en van knutselen tot aan paardrijden, ga zo maar door! Bijna alles is mogelijk!

Tevens biedt Zorgboerderij Farm 4 You een passende dagbesteding aan deelnemers die geheel of gedeeltelijk zijn ontheven van de leerplicht. De zorgvragen van deze deelnemers zijn complexer en vraagt meer begeleiding en ondersteuning. Deze passende dagbesteding wordt geboden in kleine groepjes van maximaal 5 deelnemers. Farm 4 You heeft de kennis en de mogelijkheden om een stukje lesstof aan te bieden, zodat de deelnemer niet te ver achter raakt met zijn of haar schoolwerkzaamheden. Het doel is dat de deelnemer op den duur weer terug gaat naar school. De passende 'begeleiding groep complex' voor deelnemers die geheel of gedeeltelijk zijn ontheven van de leerplicht wordt geboden op de maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. De tijden van de halve dagen zijn 09.00 tot en met 13.00, 12.00 tot en met 16.00 uur of 14.00 uur tot en met 18.00 uur (op de maandagen, woensdagen en vrijdagen). Wanneer er de gehele dag passende 'begeleiding groep complex' wenselijk is, is de dagbesteding van 09.00 tot en met 16.00 uur.

Om de zes maanden zijn er evaluatiegesprekken over de voortgang van de leerdoelen en de ontwikkelingen die de deelnemers hebben gemaakt. Deze evaluatiegesprekken worden door de begeleiders en de ouders van de deelnemers gevoerd.

Missie

Iedereen op de Farm mag er zijn, iedereen hoort erbij. Door middel van erkenning, waardering en interactie kunnen de deelnemers hun talenten ontwikkelen en kunnen deze talenten benut worden. Niet iedereen lukt dit zelfstandig, wij van Farm 4 You willen de deelnemers, die dit niet geheel op eigen kracht kunnen, daarbij ondersteunen en begeleiden. Onze missie is om de deelnemers op hun eigen niveau en tempo een onbezonnen en zinvolle dagbesteding en logeeropvang te bieden.

Visie

Farm 4 You kijkt naar de mogelijkheden van de deelnemers en hoe wij deze mogelijkheden kunnen ondersteunen, helpen ontwikkelen en/of te groeien.
De samenwerking tussen de deelnemers, hun ouders/vertegenwoordigers en onze medewerkers is essentieel. Samen willen wij gaan kijken hoe er het beste invulling gegeven kan worden aan de dienstverlening die wij vanuit de zorgboerderij aan de deelnemers kunnen bieden.
Met behulp van de vier seizoenen, de natuur, de dieren en de diversiteit binnen ons aanbod van activiteiten stimuleren wij tevens ook de ontwikkeling van de leerdoelen en het welbevinden van de deelnemers.

Het team

De zorg en begeleiding bestaat uit constant toezicht in een beschermde omgeving en wordt gegeven door begeleiders, in het bezit van een passende opleiding en werkervaring.

Joyce (links op de foto): Sinds 2015 werkzaam bij Farm 4 You. Joyce werkt als begeleidster op de woensdagmiddag, vrijdagmiddag, logeeravonden/nachten en de zaterdagen.
Marcha (niet op de foto aanwezig): Sinds 2020 werkzaam bij Farm 4 You. Marcha werkt als begeleidster op de vrijdagmiddag, logeeravonden/nachten en zaterdagen.
Lisa (tweede van links op de foto): Sinds 2013 werkzaam bij Farm 4 You. Lisa werkt als begeleidster op de vrijdagen, logeeravonden en op de zaterdagen.
Dominique (derde van links op de foto): Sinds 2013 werkzaam bij Farm 4 You. Dominique werkt als begeleidster van maandag tot en met vrijdag.
Marieke (vierde van links op de foto): Zorgboerin en eigenaresse van Farm 4 You.
Annet (rechts op de foto): Sinds 2018 werkzaam bij Farm 4 You. Annet draagt zorgt voor de bedrijfsvoering.
Mevrouw de Geit: Al een aantal jaar onderdeel van de Farm - familie. Mevrouw de Geit is werkzaam als persoonlijke grasmaaier.

Mededelingen

Dagbesteding groep en begeleiding groep complex
Op dit moment zitten wij op alle dagen voor zowel dagbesteding groep als begeleiding groep complex vol. De groepen voor logeeropvang zitten ook vol. Wij werken niet met wachtlijsten aangezien het verloop binnen de bestaande groepen minimaal is.

Vacature begeleider logeeropvang & dagbesteding

JOUW BAAN ALS BEGELEIDER LOGEEROPVANG & DAGBESTEDING GEHANDICAPTENZORG (VERWACHTE START: JULI 2020)

 • Als begeleider in de logeeropvang ben jij het aanspreekpunt voor de deelnemers tijdens de nacht. Jij werkt tijdens de avond/nacht van 19.30 uur tot en met 07.00 uur (slaapdienst). Je vindt het belangrijk dat de deelnemers zoveel mogelijk zelf doen en je handelt vanuit de visie dat de nacht bedoeld is om te slapen.
 • Je signaleert bijzonderheden en biedt eveneens ondersteuning, begeleiding en/of verzorging aan de deelnemers, indien nodig. Bijzonderheden rapporteer je en draag je over aan het einde van de slaapdienst.
 • Daarnaast ben je als begeleider ook beschikbaar om, volgens een vast rooster, te werken tijdens de reguliere dagbesteding, extra in de schoolvakanties en kan je invallen bij afwezigheid van andere begeleiders.

WIE BEN JIJ?

 • Je bent in het bezit van een afgeronde zorgopleiding op minimaal MBO-3 niveau;
 • Je hebt ervaring in de zorg en ervaring in het werken met kinderen met een beperking;
 • Je bent in staat om te gaan met verschillende zorg- en begeleidingsvragen;
 • Je staat stevig in je schoenen en bent flexibel (inzetbaar);
 • Je hebt affiniteit met het werken in de nacht;
 • Je hebt affiniteit met het leven in en om de boerderij;
 • Je bent dol op mens en dier;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.


WAT BIEDEN WIJ

Wij bieden je een salaris conform de cao-gehandicaptenzorg.
Soort dienstverband: Parttime, bepaalde tijd met mogelijkheid tot verlenging

Deadline sollicitaties: 20-06-2020.
Heb je interesse in deze functie? Mail dan je motivatiebrief en CV naar info@farm4you.nl

Sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 25 juni 2020, wanneer je hiervoor in aanmerking komt, hoor je dat uiterlijk dinsdag 23 juni 2020.

De aanvraag van een VOG en een dagdeel meelopen met de dagbesteding maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Wil je stage lopen bij Farm 4 You, mail dan naar info@farm4you.nl